Nyheter

Mattias Warg lämnar skogsimperiet Persson Invest

Efter 12 år som delägare har Mattias Warg lösts in av familjebolaget Persson Invest. Mattias Warg lämnar Persson Invest, en av Sveriges största skogsägare. Det rapporterar tidningen Östersunds-Posten.

– När man arbetar med syskon och kusiner måste man hela tiden hitta en fungerande balans mellan viljor och intressen. Min del i arbetet har inte gett det jag har hoppats på”, säger Mattias Warg till tidningen.

Mattias Warg är den tredje familjemedlemmen som lämnar bolaget sedan det grundades 1932. Hur stor andel som löses in vill varken Mattias Warg eller styrelseordföranden Bob Persson kommentera. Bob Persson uppger dock att processen varit smidig.

Enligt årsredovisningen för 2018 äger Persson Invest 109.000 hektar skogs varav 83.000 hektar klassas som produktiv areal.

Sedan dess har dock den totala arealen utökats till drygt 140.000 hektar efter att Persson Invest tidigare i år tillträdde Bergvik Skogs tidigare marker i Härjedalen och norra Hälsingland.