Nyheter

Magnus Björkman har utsetts till affärsområdeschef för Södra Cell

Magnus Björkman har utsetts till affärsområdeschef för Södra Cell. Magnus har varit tillförordnad chef för affärsområdet sedan 1 mars 2019 och kommer fortsatt ingå i koncernledningen och rapportera till vd och koncernchef Lars Idermark.

Magnus är utbildad civilingenjör samt har en MBA från Handelshögskolan i Stockholm. Han började på Södra 2006 och har under åren haft flera ledande befattningar i företaget, bland annat som chef för massabruket i Mörrum och sedan 2012 som försäljnings- och marknadsdirektör på Södra Cell. Han har mångårig branscherfarenhet från olika ledande befattningar på bland annat Stora Enso och Tetra Pak.

– Magnus är en ledare med hög ambitionsnivå, driv och marknadsfokus och har i sina tidigare roller på Södra varit en stor bidragande faktor till Södra Cells goda resultat. Jag är övertygad att Magnus kommer fortsätta bidra till vår koncernstrategi för en hållbar lönsam tillväxt tillsammans med våra kunder, avslutar Lars Idermark.

– Jag är glad över förtroendet att utveckla Södra Cell framöver. Våra kunders framgångar ligger till grund för våra framgångar. Vi har en bra position på marknaden och tillsammans med våra dedikerade medarbetare ser jag fram mot att stärka vår position ytterligare, säger Magnus Björkman.

Magnus tillträder sin nya roll den 1 augusti 2019.