Nyheter

Lansering av det första ”U-Bend Straw“ i papper

BillerudKorsnäs har tillsammans med Paper Straw Co utvecklat det första funktionella 180 graderssugröret i papper, U-Bend Straw. Sugröret är avsett för individuella dryckesförpackningar, t.ex. för juice, mjölk och vatten. Den långsiktiga marknadspotentialen och positiva hållbarhetspåverkan är omfattande.

BillerudKorsnäs har just registrerat ett patent för U-Bend Straw tillsammans med The Paper Straw Company, som kommer att tillverka sugröret i Manchester i England och i USA. Slutanvändarna blir konsumenter som köper portionsstora dryckesförpackningar med juice, mjölk eller vatten.

Sugröret är tillverkat i FibreForm, ett unikt formbart papper som BillerudKorsnäs har patent på, och är hållbart och återvinningsbart. U-Bend Straw är baserat på material från hållbart skördade skogar och är biologiskt nedbrytbart, och jämfört med plastsugrör har det en positiv inverkan på föroreningar och nedskräpning.

– Detta är det första sugröret som är biologiskt nedbrytbart och kan böjas 180 grader. Det kan användas tillsammans med befintliga dryckesförpackningar. Idag tillverkas många miljarder böjbara sugrör årligen vilket betyder att potentialen både för vår affär och vårt bidrag till en mer hållbar värld av förpackningar är betydande, säger Emma Hellqvist, Formable Solutions på BillerudKorsnäs.

Just nu är vi redo att inleda industriella försök med målet att kommersialisera i slutet av året. Nyckeln till framgång ligger i innovation, samarbete och starka partnerskap – i detta fall tillsammans med The Paper Straw Co som ägs av Hoffmaster Group. Aardvark® Straws är en del av Hoffmaster Group och kommer att ansvara för produktionen av U-Bend Straw för USA-marknaden.

– Vi tycker att det är spännande att kunna utöka vårt utbud av papperssugrör med det patenterade U-Bend Straw, säger Geert Pijper, medgrundare till The Paper Straw Co.

Bild: BilerudKorsnäs