Nyheter

ISP Sport tecknar treårigt samarbetsavtal med Sundström Safety

Rättighetsbolaget ISP Sport och Sundström Safety är överens om ett nytt marknadsförings- och sponsoravtal för perioden 2020-2022. Avtalet innebär att Sundström Safety utökar sitt idrottsengagemang och även ingår partnerskap med flera idrottsförbund. 

– Vi har utifrån vår rättighetsportfölj satt ihop ett komplett och heltäckande avtal som innebär en utökad närvaro för Sundström Safety i olika idrotter, under olika säsonger och i olika kanaler, säger Andreas Ottermark, vd på ISP Sport.

Det nya avtalet innebär att Sundström Safety blir huvudsponsor till Djurgården Fotboll och Hockey, partner till Svensk Friidrott, till dam- och herrlandslagen i handboll samt ungdoms-SM i handboll. De fortsätter också att vara supplier till svenska längdförbundet och kommer även att synas under skidtävlingarna på SM-veckan.

– Vi kommer tillsammans även ta fram content och aktivera sponsorskapen så att Sundström Safety får ut ännu mer av sitt engagemang inom svensk idrott. Den paketeringen blir allt viktigare och det känns naturligtvis bra att vi kan erbjuda även den kompetensen, både till våra uppdragsgivare och kunder, säger Andreas Ottermark.

Familjeföretaget Sundström Safety, som tillverkat andningsskydd sedan 1920-talet, ser involveringen lika viktig som exponeringen. Bland annat driver de tillsammans med Svensk Friidrott två projekt. Dels ett utvecklingsprojekt för ungdomar som utövar medel- och långdistanslöpning och dels ett nätverk som ska generera fler kvinnliga elitcoacher.

– För oss är det viktigt att inte bara synas i dessa sammanhang utan att även involvera oss i olika projekt och att aktivera sponsorskapen. Det är av yttersta vikt att de sponsorsamarbeten vi går in i uppfyller vissa krav vad gäller värderingar, jämlikhetsfrågor och ett samhällsengagemang. Det ska också finnas en god balans mellan elit- och breddverksamhet, säger Ivan Sundström, styrelseordförande Sundström Safety och avslutar:

– Samarbetet med ISP har fungerat väldigt bra tidigare och är givet en bidragande orsak till att vi nu växlar upp vårt engagemang ytterligare. Det tillsammans med att vi verkligen brinner för svensk idrott och de värden den bär med sig.