Nyheter

Nya tjänsten SolcellsOfferter hjälper Svenskarna gå över till solceller

Genom att låta konsumenter jämföra leverantörer, kvalitét och priser på solceller så vill SolcellsOfferter.se hjälpa Svenska privatpersoner och företag att ta informerade beslut när dem går över till grön el. 

Just nu så pågår en revolution inom solenergin då inköpen av solceller av privatpersoner fullkomligt har expoderat under det senaste året. Att investera i solceller har visar sig vara en lönsam investering som även bidrar till en bättre miljö och ett bidrag till att minska klimathotet.

Under de senaste åren så har solcellerna blivit bättre, så att de kan fånga upp mer solenergi och omvandla till elektricitet. Solceller har också blivit betydligt billigare, då bland annat strafftullarna på solceller har tagits bort vilket innebär att det går att hitta mycket prisvärda solceller.

För den som vill investera så finns det också möjlighet att erhålla ett statligt stöd på 20 procent av den totala investeringskostnaden, vilket gör att de allra flesta har råd att investera i solceller.

Priset för en solcellsanläggning som producerar 5 kW per år ligger på cirka 100 000 kronor. En solcellsanläggning på 5 kW producerar elektricitet som räcker till att minska behovet av köpt elektricitet men mellan 20-30 procent.