Nyheter

Priser till framstående skogsentreprenörer

I samband med SkogsElmia delades priser ut till skogsentreprenörer som utmärker sig i branschen. Vinnare blev Långåkra Maskinstation och Alfa Skogsservice.
Utmärkelsen the Golden Logger delas ut till ”den skogsentreprenör som lyckats utmärka sig i branschen på ett extra positivt sätt som förebild och inspiratör”. Och vinnare är Långåkra Maskinstation AB i Seglora. En enhällig jury premierade bland annat företagets personalpolitik, som präglas av enskilt ansvarstagande, stort informationsutbyte och god gemenskap.
Ledningsfilosofin handlar om att viktiga beslut inte forceras fram utan tas efter noggrant övervägande. Kvaliteten på tjänsterna är högt prioriterad och företaget uppvisar ett gott ekonomiskt resultat. Även företagets bredd och kloka investeringar uppmärksammades av juryn.
The Silviculture Award är en utmärkelse som går till den skogsentreprenör som lyckats utmärka sig i branschen inom skogsvård. Och det blev Alfa Skogsservice AB i Jönköping. I motiveringen går bland annat att läsa:
”Företaget har en klar affärsidé, strategi och vision som genomsyrar bolaget vilket lett fram till en position som det tredje största skogsvårdsföretaget i Sverige med en god och stabil ekonomi.”
”Bolaget har en tydlig personalpolitik som ger medarbetarna stort eget ansvar och som inspirerar till utveckling.”
Alfa Skogsservice jobbar även för att kontinuerligt utveckla sin verksamhet. Just nu inte minst på IT-området för styrning, uppföljning, kontroll och effektiva administrativa rutiner för fakturering och löneadministration.
Utmärkelserna the Golden Logger och the Silviculture Award delas ut i samarbete mellan Elmia, Skogforsk och SEB. Förutom äran får vinnarna 5 000 kronor.

Bild: Alfa skogsservice, Jönköping, vann Silviculture award som bästa företag inom skogsvård

Foto: Anders Mörk, Skogforsk
Läs mer på SkogsElmias webbplats