Nyheter

Nu sägs 200 chefer upp på arbetsförmedlingen

Nya uppsägningar vid Arbetsförmedlingen: den här gången är det chefernas tur. Upp till 200 personer i arbetsledande ställning kan bli uppsagda, förhandlingarna inleds i augusti, rapporterar SVT Nyheter.

– Vi har precis avslutat turordnings och uppsägningsförhandlingarna för nästan 1600 medarbetare. Nästa steg i den här processen blir att fortsätta med chefer, och vi räknar med att komma igång med de förhandlingarna i mitten av augusti,säger Thomas Wolf, förhandlingschef på Arbetsförmedlingen.

Man räknar med ca 150-200 personer.

4 500 personer varslades alltså i januari, ändå har hittills bara cirka 1 600 personer sagts upp. Enligt Arbetsförmedlingen beror det på att det varit en hög personalomsättning där många lämnat myndigheten på egen hand.

– Vi har haft en väldigt hög personalrörlighet under en lång tid som har påverkat, och som gjorde att vi inte behövde säga upp så många som vi trodde i den första vändan, säger Thomas Wolf. Tittar man siffrorna just nu så kommer vi att landa på 4 000 färre medarbetare under året, fortsätter Thomas Wolf.

Bild: Gerd Altmann