Nyheter

Nouryon firade invigning av produktionsanläggning i Sundsvall

I förra veckan, 4 juni, invigde Nouryon sin utökade produktionsanläggning för Expancel, expanderbara mikrosfärer. Investeringen på 200 miljoner kronor, firades tillsammans med kunder, medarbetare och politiker.
Expancel används i allt från skolsulor till matförpackningar och vindkraftverk.
– Efterfrågan på Expancel växer snabbt och vi utvecklar nya applikationer för att möta kundernas behov. Exempelvis används produkten i underredsmassa, lister och spackel till fordonsindustrin samt fogmassa, golvmaterial och takbeläggningar i byggindustrin, säger Sylvia Winkel Pettersson, sälj- och marknadsdirektör för Expancel, Nouryon.
På plats i Sundsvall på invigningsdagen fanns bland andra näringsminister Ibrahim Baylan som i sitt invigningstal lyfte vikten av utveckling av befintlig svensk industri och att Expancel är ett fint exempel på detta. Förutom näringsministern höll även Berit Högman, landshövding för Västernorrland, tal där hon uttryckte stolthet över de stora industrisatsningar, likt utvidgningen av Expancel, som äger rum i regionen.
Expancel, den lilla och smarta produkten från Sundsvall, fungerar som fyllnadsmaterial och jäsmedel för att göra produkter lättare, skapa attraktiva texturer, skydda mot skador och skapa en barriär mot vädrets makter. Samtidigt reducerar Expancel kostnader, då en mindre mängd råmaterial behövs. Nouryon är den ledande producenten av expanderbara mikrosfärer. Företaget annonserade nyligen, i väntan på slutgiltigt styrelsebeslut, att de har för avsikt att investera i en ny Expancel-anläggning i USA.
– Dessa expansionsprojekt visar vårt löfte att möta en ökande efterfrågan och att växa framgångsrikt med våra kunder runt om i världen. Genom att öka vår kapacitet kommer vi avsevärt stärka vår ledande position inom expanderbara mikrosfärer, avslutar Niek Stapel, vd på Pulp and Performance Chemicals, Nouryon.
Bilden:
Denna expansion är ett löfte till våra kunder att fortsätta öka vår Expancel-verksamhet, säger Niek Stapel vd på Pulp and Performance Chemicals, Nouryon. Här får Niek Stapel hjälp av Ibrahim Baylan, näringsminister, att klippa bandet vid invigningen.
Bild: Nouryon