Nyheter

KIZEI – det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden

Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR, KIZEI – det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden.
Nomo Kullager, en teknisk lösningsleverantör inom lager, transmissioner och tätningar lanserar i ett samarbete med NTN-SNR ”KIZEI”, den självklara lösningen för kunder som i dagsläget använder öppna sfäriska rullager under tuffa förhållanden.
Plåttätningen på lagret håller smutsen borta vilket ökar livslängden markant och ger betydligt färre servicestopp.
En innovation utifrån fältanalyser
Efter genomgående analyser av öppna sfäriska rullager konstaterades det att de vanligaste anledningarna till förkortad livslängd beror på att smuts tränger in i lagret eller att lagret inte håller kvar smörjmedlet mellan smörjtillfällena. Det finns sedan tidigare gummitätade sfäriska rullager, men dessa har sina tillkortakommanden i att de har lägre varvtalsbegränsning, inte är lika värmebeständiga, samt att de
inte håller ISO-dimensionerna för bredden på lagret.
KIZEI klarar samma belastningar som otätade sfäriska rullager och är därmed 100% ersättningsbart
till ett motsvarande öppet lager. Eftersom KIZEI uppfyller ISO-standarden har det samma dimensioner som ett vanligt sfäriskt rullager. Temperaturspann ligger på hela -40°till +200°C.
– KIZEI kommer att ge våra kunder inom exempelvis gruv-, såg- och stålindustrin en mycket bättre totalekonomi genom längre livslängd, färre oplanerade driftstopp och mindre täta serviceintervaller. Vi får även en positiv miljöeffekt i och med att kunden förbrukar betydligt mindre smörjmedel och förlänger livslängden på lagren, säger Göran Nyberg, Produktchef för Rullningslager på Nomo.
Fakta om KIZEI
Sfäriskt rullager med plåttätning på båda sidor. Nitrithärdad hållare vilket är mer stöttåligt än standard. Lagerspel både C3 och C-normal. Finns med både koniskt och cylindriskt hål. Mått enlig ISO-standard.