Nyheter

Nytt större laboratorium hos SunPine invigt

Första etappen av SunPines utbyggnad är klar. Nya labbet invigdes och firades.
– Behovet av analys och kontroll har bara ökat med åren, konstaterar en nöjd Valeri Naydenov, utvecklingschef, SunPine.
2019 är ett år som på SunPine präglats av ”ursäkta röran, vi bygger om”, men nu har inflyttning och invigning tagit vid. Först ut blev ett helt nytt laboratorium byggt intill nya kontorslokalerna på Haraholmen i Piteå som fått en helt ny våning.
Utvecklingschef Valeri Naydenov var mycket nöjd investeringen:
– Det här är väl tredje labbet i ordningen och vi ser att behovet bara ökat genom åren. Det känns fantastiskt att kunna inviga i dag och jag vet att det nya labbet kommer att få en stor betydelse för vårt framtida SunPine.
Naydenov passade sedan på att skåla in det nya labbet med provrör som vd Magnus Edin med ett leende drack ur innan han sa:
– Jag vill tacka all personal som arbetat med hela flytten och som gjort det möjligt för oss att ta vårt nya laboratorium i bruk. Det kan vara nyttigt att stanna upp lite så här och fira, det händer så mycket här just nu att man blir lite fartblind. Vi är inne i en expansiv fas med stora investeringar.
Efter sommarsemestern är planen att ett helt nytt kontor ska invigas och under 2020 väntas den nya andra fabriken stå färdigställd. Ett investeringsprogram på över 400 miljoner ska då vara på plats.
Bild: SunPine