Nyheter

Populär rörsvetsdag på Monticos svetsskola i Karlstad/Hammarö

Uppslutningen var stor när Montico ordnade en träff för sina kunder häromdagen tillsammans med Österbergs Industrihandel och deras leverantörer som visade upp det senaste inom rörsvets. 
Montico och Österbergs Industrihandel i Karlstad ordnade häromdagen en träff för företag inom svets- och montagebranschen där de tillsammans med olika utställare bjöd på en dag fylld med demonstrationer av nya arbetsmetoder och produkter.
– Tillställningen var en stor succé och både utställare och gäster var mycket nöjda med upplägget. Superkul att ha detta i våra utbildningslokaler på Hammarö. Att se och prova på alla dessa verktyg och maskiner i sin rätta miljö var en riktig höjdare, säger Morgan Bråth från Montico.
Magnus Bodin från medarrangören Österbergs Industrihandel, var också nöjd med dagen.
En fantastisk dag och vilken uppslutning. Vi ska se om möjligheten finns att detta kan bli ett årligt evenemang. Det var många bland deltagarna som önskade det.  
PFERD, Castolin, Kemppi, MEX, 3M, ESAB, Tyrolit, Metabo var några av leverantörerna som ställde ut. Alla var överens om att det var ett jättebra tillfälle att visa upp sina produkter.
– Spännande att få komma hit och speciellt då besökarna som var inbjudna själva är i branschen och intresset var genuint, säger Peter Elmén från Fronius som tillverkar svetsmaskiner och även visade upp sin robotssvets.
Milwaukee var där och visade sina verktyg och handmaskiner.
Det är helt fantastiskt att få ställa ut mina maskiner i en lokal som är gjord för branschen och att det är helt riktat mot rätt klientel, säger Niklas Eilegard från Milwaukee. Om detta skulle bli ett årligt återkommande arrangemang så ställer jag upp med en gång.
PÅ Bilden: Markus Olsson, lärare på Monticos industrimontörutbildning.
Foto: Montico