Nyheter

Sigma Industry West startar nytt affärsområde inom Produktionsteknik och Industrialisering

Sigma Industry West är ett av Västsveriges främsta bolag inom tekniska konsulttjänster och produktutveckling. Företaget startar nu upp ett nytt affärsområde inom Produktionsteknik och Industrialisering.
I samband med detta breddar man sig även geografiskt till starka industriorter som Skövde, Vara, Trollhättan, Vårgårda och Borås. Basen för verksamhet är i Skövde, där Sigma redan är etablerade med systerbolaget Sigma IT Consulting. Tillsammans ser man stora synergieffekter då morgondagens produktion ställer allt högre krav på kombinationen av kompetens inom både Industriteknik och IT.
Daniel Hermansson, som tidigare var koncernchef på MVV, är ansvarig för det nya affärsområdet och har lång erfarenhet inom både produkt- och processutveckling samt mjukvara och IT relaterad till produktionsprocesser.
– Jag är jätteglad över att tillhöra Sigma och vara med och bygga upp det här affärsområdet. Tajmingen känns riktigt bra då våra största kunder investerar i nya produkter vilket ställer höga krav på kompetens inom industrialisering. Dessutom i en tid där alla pratar digitalisering och med fokus på nya metoder, verktyg, mjukvaror och höga krav på spårbarhet, säger Daniel Hermansson, ny chef för affärsområdet Produktionsteknik.
Det nya affärsområdet har fått en rivstart och har redan ett team på 10 personer. Bolaget ser positivt på området och kommer löpande att rekrytera erfarna produktionsingenjörer.
– Vår satsning inom Produktionsteknik ligger helt rätt i tiden när marknaden och våra kunder efterfrågar en allt bredare kompetensbas. Vi ser stora möjligheter att kunna bredda vår affär och utvecklas tillsammans med våra kunder. Daniels stora engagemang och långa erfarenhet inom området tillsammans med Sigmas kompetens och starka varumärke är ett vinnande koncept, säger Jens Wickström, VD Sigma Industry West.
Om Sigma Industry West
Sigma Industry West förser den svenska industrin med spetskompetens inom områden som produktutveckling, design & UX, beräkning & simulering, produktionsteknik, PLM och projektledning.
Bolaget har tillsammans med sina dotterbolag Sigma Embedded Engineering och Sigma Energy & Marine 350 anställda och ingår i Sigma Group.
Bilden:
Daniel Hermansson, chef affärsområdet Produktionsteknik.