Nyheter

Tranås Energi bygger solcellspark

Det är nu beslutat att Tranås Energi går vidare med sina planer på att bygga en andelsägd solcellspark i Tranås. Försäljning av andelar planeras starta till hösten.
Tranås Energis planer på att bygga en andelsägd solcellspark i Tranås går nu in i nästa fas, då man beslutat att gå vidare med konceptet och bygga parken under förutsättning att andelarna säljs.
– Vi har en del förberedelser kvar och ska bland annat besluta om vad en andel kommer att kosta. Det går bra att anmäla intresse till oss redan nu, så återkommer vi med information när vi startar försäljningen till hösten, berättar Niklas Johansson, vd på Tranås Energi.
Både privatpersoner och företag kommer att kunna köpa andelar i parken, som kommer att drivas av en ekonomisk förening där Tranås Energi ansvarar för administrationen. Det är också beslutat att en andel kommer att motsvara 100 kWh och att kunden får köpa andelar som motsvarar maximalt 80 % av sin årliga elförbrukning.
– På det här sättet kan även den som inte kan eller vill sätta solceller på sitt eget tak producera sin egen el. Vi tror att intresset kommer att bli stort och är glada att kunna skapa den här möjligheten till ökad förnybar elproduktion, säger Niklas Johansson.
Den planerade parken kommer att byggas på kommunägd mark i Bredstorp, på en plats som idag har dåligt växande skog. Parken kommer att bli 3 hektar stor och placeras i optimalt solläge. Totalt kommer den under ett normalår att kunna producera 1 000 000 kWh förnybar el till sina andelsägare.
Foto: Tranås Energi