Nyheter

Advania och ONE Nordic i nytt samarbete

Efter en noggrann upphandling står det nu klart att Advania vunnit förtroendet att leverera IT-tjänster till ONE Nordic. Samarbetsavtalet mellan parterna löper i fyra år.
Samarbetet innebär att Advania ska leverera tjänster och rådgivning inom arbetsplats, molntjänster infrastruktur och servicedesk till ONE Nordic, en av Sveriges ledande leverantörer av tekniska konsulttjänster, entreprenader och underhåll inom energi- och industrisektorn. Avtalet sträcker sig fram till slutet av 2022.
– Vi är otroligt glada över beskedet och ser fram emot ett nära och produktivt samarbete med ONE Nordic, säger Tomas Wanselius, CEO Advania Sverige.
Under hösten 2018 gick ONE Nordic ut med en upphandling för att hitta en ny outsourcingpartner. Som en beställarorienterad IT-organisation letade de efter en partner som utöver avtalade IT-tjänster även kunde tillhandahålla resursstöd och kompetensstöd.
– Vi har haft en öppen och bra dialog om hur samarbetet ska fungera operativt, taktiskt och strategiskt. Advanias sätt att arbeta på dessa tre nivåer kommer att passa oss mycket bra, säger Åse Petersen, chef IT & Verksamhetsutveckling på ONE Nordic.
Upphandlingen har genomförts i workshop-form där stort fokus varit på mjuka värden och hur ett bra samarbete ska fungera.
– Advania har visat sig vara en bra matchning för oss. Det jag mest ser fram emot är att ha en partner som hjälper och stödjer oss i våra affärer, och som utöver outsourcing kan vara en IT-partner till våra medarbetare och hjälpa oss i leveransen till kunderna, säger Åse Petersen.
– Vi har som mål att vara den samarbetspartnern som är delaktig i hur ONE Nordic bygger upp sin IT-leverans och att Advania aktivt hjälper dem att växa, säger Göran Gustavsson, COO Advania Sverige.