Nyheter

Abkati och Laitis inleder samarbete mot gruvindustrin

Abkati och Laitis har en lång historia av goda samarbeten och fördjupar nu relationen ytterligare med en gemensam satsning mot gruvindustrin.
Gruv- och metallindustrin är en av de viktigaste industrierna i norra Norrland och sysselsätter ca 13 000 personer. Abkati och Laitis gör nu en gemensam satsning för att leverera framför allt belysningsprodukter och -lösningar som ökar driftsäkerheten och arbetsmiljön. Genom att använda rätt belysning vid rätt moment förbättras sikten och arbetet effektiviseras.
Laitis är en stark aktör inom områdena bil och industri i norra Norrland med åtta butiker från Umeå i söder till Kiruna i norr. De är kända för god branschkunskap, högkvalitativa produkter och personlig service.
– Vi är mycket stolta och glada över detta strategiska samarbete. Vårt breda sortiment och nära kontakt med leverantörerna möjliggör en unik möjlighet att tillsammans med Laitis skapa färdiga lösningar och erbjudanden som i slutändan väsentligt förenklar arbetet för kunden, säger Richard Gradin, KAM eftermarknad Abkati. 
Bild: Willi Heidelbach