Nyheter

Uddeholm banar väg för framtidens hållbara plastindustri

Nu lanseras Uddeholm Tyrax ESR globalt. Stålsorten ska användas i tillverkningen av verktyg inom plastindustrin, till exempel till elbils- och förpackningstillverkning. Med högre krav på material i plast, där fokus ligger på både funktionalitet och miljö, följer också utmaningar. Uddeholm Tyrax ESR är speciellt framtagen för att klara dessa utmaningar.
Detta nya plastformningsstål är till för att lösa utmaningarna hos Uddeholms kunder inom plastindustrin. Det ställs allt högre krav på höghållfasthet och flamsäkerhet hos plasten, samtidigt som nya, mer miljövänliga plastmaterial tar allt större plats på marknaden. De nya, hållbara materialen ställer högre krav på tillverkningen – krav som Uddeholm Tyrax ESR uppfyller.
Den nya stålsorten kommer för Uddeholms kunder innebära en säker och konsekvent produktion till en lägre produktionskostnad. Den riktar sig främst till kunder med långa produktionsserier och höga krav på ytfinhet. Den är nämligen designad för att bidra till en snabb och enkel polering med ett spegelblankt resultat på slutprodukten.
Speciellt viktig är Uddeholm Tyrax ESR för företagets kunder inom till exempel läkemedelsindustrin, elektronikindustrin, elbilsindustrin och kosmetikaindustrin. Exempel på användningsområden är elektronik i elbilar såsom kontakter och kontaktdon, eller förpackningar till kosmetikaprodukter.
Bilden:
Uddeholm Tyrax ESR används vid tillverkning av eko-förpackningar till kosmetikaprodukter.
Bild: Uddeholm