Nyheter

Carlsberg och Liverpool FC förlänger samarbetet

Carlsberg och Liverpool Football Club förlänger sitt ikoniska samarbete med ytterligare fem år
Carlsberg fortsätter som klubbens ”Official Beer” till slutet av säsongen 2023-24.
Det nya avtalet bygger vidare på det mest långvariga samarbetet i Premier League, där Carlsberg varit sponsor för laget sedan 1992. I egenskap av global partner kommer Carlsberg att arbeta vidare med globala och lokala aktiveringar och evenemang tillsammans med fans över hela världen.
– Samarbetet mellan Carlsberg och Liverpool FC är speciellt och vi är extremt stolta över att ha varit en del av familjen i mer än ett kvarts sekel. Vi är oerhört entusiastiska inför klubbens framtid och ser fram emot att skapa spännande upplevelser för fans världen över,  säger Jessica Spence, Chief Commercial Officer på Carlsberg.
Nyligen lanserade Carlsberg också en helt röd flaska med specialbrygd öl i begränsad upplaga, särskilt framtagen för alla Liverpool-fans, för att hylla den legendariska Liverpool-managern Bill Shankly och hans beslut att spela i ett helrött hemmaställ.
– Vi är extremt stolta över att kunna förlänga vårt djupt rotade samarbete med Carlsberg till rekordlånga 31 säsonger, säger Billy Hogan, Managing Director och Chief Commercial Officer på Liverpool Football Club. Den här förlängningen är ett bevis på det starka och stolta historiska band som finns mellan vår klubb och detta ikoniska varumärke. Vi är mycket glada över att ha med Carlsberg i Liverpoolfamiljen och ser fram emot att stärka vårt partnerskap ytterligare.
Sedan starten av partnerskapet mellan Carlsberg och Liverpool FC:
Liverpool FC har vunnit Champions League (2005), FA-cupen två gånger (2001, 2006), ligacupen fyra gånger (1995, 2001, 2003, 2012) och UEFA-cupen en gång (2001).
Ian Rush blev klubbens främste målskytt genom tiderna (18 oktober, 1992, mot Manchester United)
Legender som Robbie Fowler och Steven Gerrard har hunnit med att både debutera och dra sig tillbaka efter sina framgångsrika karriärer.
Om Carlsberg
Carlsbergs strävan efter att brygga den perfekta ölen började 1847 när bryggeriet grundades av J.C. Jacobsen i Köpenhamn. Idag njuter miljontals konsumenter av Carlsberg öl över hela världen. Läs mer på carlsberg.com
Om Liverpool Football Club
Liverpool FC grundades 1892 och är en av de mest anrika fotbollsföreningarna i världen, med 18 ligavinster, sju segrar i FA-cupen, åtta ligacup-vinster, fem triumfer i Europacupen för mästarlag, tre segrar i UEFA-cupen, tre vinster i Europeiska supercupen och 15 triumfer i Charity Shield.
Liverpool FC har ett stolt arv och tar ett stort socialt ansvar genom den egna välgörenhetsorganisationen Liverpool FC Foundation, vars målsättning är att skapa livsförändrande möjligheter för barn och unga i Merseysideområdet och världen runt samt genom Red Neighbours-programmet som är uppbyggt kring att skapa evenemang och upplevelser speciellt för dem som bor i området runt hemmaarenan Anfield.
Liverpool FC är ett globalt varumärke som samarbetar med ledande företag världen över för att tillsammans skapa unika kommersiella möjligheter.