Nyheter

Robusta sensorer för småskalig processteknik

Temperaturer upptäcks med direkt mediakontakt. Balluff expanderar sitt sortiment av sensorer för temperaturdetektering via mediekontakt, exempelvis i hydrauliska kraftaggregat. Till nyheterna hör en ny temperatursensor med display, en temperatursändare samt en PT1000-sensor.
Varianten utan display är speciellt kompakt och vibrationsbeständig, medan versionerna med den vridbara och mycket läsbara skärmen ger hög driftssäkerhet och flexibel installation.
Beroende på version så är BFT-sensorerna utrustade med PNP-utgångar, analoga signaler 0 … 10V / 4..20mA eller fungerar som PT1000-sensorer. De är enkla att installera genom inkoppling i processen med en standardprocessanslutning med G- och NPT-förslutningar. Integreringen kräver bara en 4-polig M12-kontakt på sensorn.
Kontinuerlig övervakning av processmedia på maskiner och utrustning bidrar mycket till processäkerhet. Värden som behöver upprätthållas är tryck, nivå och temperatur. När man till exempel behöver övervaka temperaturen på hydraulvätskan i ett hydrauliskt system, kan man göra det på ett tillförlitligt sätt med företagets BFT-temperatursensorer med mediakontakt.
Övervakning av temperaturen inom hydraulslingan garanterar korrekt viskositet och därigenom bästa maskinprestanda. Kritiska processförhållanden som en temperaturgräns kan styras direkt via switchutgången. En analog utgång ger kontinuerliga mätresultat. BFT-temperatursensorerna sticker också ut när det gäller att övervaka kylvattnet, smörjmedlen och tryckluften, vilket gör dem perfekta för en mängd olika tillämpningar.