Nyheter

RISE blir medlem i Teknikföretagen

RISE Research Institutets of Sweden blir medlem i Teknikföretagen. Medlemskapet innebär att de drygt 2 700 medarbetarna på RISE kommer omfattas av Tekniktjänsteavtalet.
– Jag är glad att kunna välkomna RISE till Teknikföretagen. Teknikföretagen ser RISE medlemskap som strategiskt viktigt i vår strävan att stärka Sverige som industrination. Vi ser det som naturligt att RISE går in i Teknikföretagens struktur, inom avtalsramen för Tekniktjänstearbetsgivarna. Den är skräddarsydd för att möta den ökade integration som sker mellan industrins olika aktörer, där också arbetsgivar- närings- och branschperspektiven integreras allt mer, säger Teknikföretagens vd Klas Wåhlberg.
– RISE har valt medlemskap i Teknikföretagen eftersom det ger oss möjlighet till att samverka med Teknikföretagen och dess medlemsföretag i frågor som rör forskning och innovation och som är av strategisk betydelse för oss. RISE uppdrag är att stärka svensk konkurrenskraft och medlemskapet i Teknikföretagen ökar våra möjligheter att vara framgångsrika i det, säger RISE vd Pia Sandvik.
RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut med drygt 2700 medarbetare. RISE erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster.
Bilden:
Klas Wåhlberg, vd Teknikföretagen, och Pia Sandvik, vd RISE.