Nyheter

Scantruck drar till skogs

6-8 juni är det dags för årets ledande skogsmässa Skogselmia att gå av stapeln. Platsen är som vanligt i skogarna vid Bratteborg 30 km söder om Jönköping och tydligt skyltat från E4: an.
Scantruck AB som är generalagent för Manitou i Sverige finns naturligtvis på plats för att visa upp en nyhet som de tror kan tilltala många som arbetar inom jord och skog.
Nyheten lyssnar till namnet Manitou MLA-T533-145V+, och är en midjestyrd teleskoplastare i ett smidigt format. Eller lite förenklat en hjullastare med ovanligt bra lyftegenskaper. För förare som är vana att köra en midjestyrd maskin och att sitta centralt placerade, så återstår nu endast att vänja sig vid att plötsligt kunna arbeta mycket högre upp vilket borde vara ett angenämt bekymmer.
Tack vare Midjestyrningen så blir maskinen otroligt enkel att komma intill med på trånga ytor. Väl på plats så lyfter den hela 3300kg 5,2 meter högt.  Maskinens transporthastighet är hela 40km/h och den drivs av en Deutz motor och har den uppskattade transmissionen M-Vario Plus.
Scantruck AB önskar alla varmt välkomna att besöka dem i monter 630 som de delar med Hestra Truck.
Bilden:
Nya Manitou MLA-T533-145V förenar de bästa egenskaperna från en lastmaskin och teleskoplastare. Midjestyrning och centralt placerad hytt kombineras med imponerande lyftegenskaper. 6-8 juni finns den på Skogselmia i Scantrucks monter.