Nyheter

Interroll introducerar ny oljefri trummotor

Interroll lanserar nu en ny version av sin oljefria trummotor baserad på nya och förbättrade Interroll Drum Motor Platform.
Redan 2010 introducerade Interroll de första oljefria trummotorerna. Sedan dess har tusentals oljefria motorer installerats och används för närvarande som en beprövad lösning för många olika tillämpningar, särskilt inom livsmedelsindustrin. De oljefria trummotorerna som nu introduceras på marknaden är baserade på företagets nya och förbättrade Interroll Drum Motor Platform som funnits på marknaden sedan 2017. Synkrona oljefria trummotorer är av naturen mycket effektiva, vilket innebär minskade värmeförluster och mycket högre verkningsgrad, i motsats till asynkrona oljefria trummotorer som lättare överhettas och kraft reduceras och förlorar därmed i vridmoment.
Jämfört med vanliga trummotorer påverkas den oljefria motorns prestanda endast minimalt av olika smörjmedel. Också i jämförelse med en asynkronmotor är oljefria synkronmotorer starkare och har bättre prestanda. Men de behöver en frekvensomriktare och hastigheten och vridmomentet minskar något jämfört med en vanlig synkronmotor som är smord med olja. . Höghastighetstillämpningar är emellertid fortfarande möjliga om banddragkraften är tillräcklig. Detta gäller även för låghastighetstillämpningar. Typiska oljefria motortillämpningar inkluderar transport och förpackning av lätta varor som godis, choklad eller praliner.
Inga läckageproblem i känsliga produktionsprocesser
Livsmedelstillverkare som måste följa vissa restriktioner när det gäller livsmedelsföroreningar dra nytta av denna nya möjlighet. Oljefria trummotorer kan användas för vilken tillämpning som helst där transportbandet rör sig långsamt (dvs när produktionsprocessen sker stegvis och noggrannhet är av yttersta vikt, såsom portionering och skärning till exempel).
När de är korrekt installerade har Interroll Drum Motors inga läckageproblem. Den oljefria trummotorn gör hela produktionsflödet säkrare eftersom den eliminerar eventuell risk för oljekontaminering. Produkten fungerar bra i kalla temperaturer, vilket ofta är ett krav inom livsmedelsindustrin. I vissa industrier, som fiskeförädling, rekommenderar EHEDG (European Hygienic Engineering and Design Group) användningen av oljefria motorer.