Nyheter

ÅAC Microtec vinner order på Siriusavionik från Loft Orbital Solutions

ÅAC Microtec AB har valts att leverera ombordteknik som möjliggör multipla nyttolaster på mikrosatelliter utvecklade av amerikanska Loft Orbital Solutions Inc. Ordern som har ett värde om ca 4,7 MSEK (490 kUSD), planeras att levereras under andra halvåret 2019.
Loft Orbital Solutions har valt ÅACs Sirius-avionik, med vissa kundspecifika förbättringar, för nyttolastens gränssnitt- och kontrollenhet (”Payload Interface & Control Unit”, PICU) som möjliggör multipla nyttolaster på dess 75-200 kg mikrosatelliter. Den första satelliten med denna Sirius-baserade PICU, YAM-2, väntas vara färdigbyggd i slutet av året, varefter ordern innehåller option att utöka ordern till fler satelliter. Loft Orbital valde Sirius-produkter för sin PICU på grund av den höga kvaliteten, tillförlitlighet och flexibiliteten att snabbt kunna integrera Loft Orbitals kundspecifika tillägg i Sirius-avioniken.
– Loft Orbitals beslut är ett betydande erkännande för Sirius-sortimentet och visar också på det ökande intresset för våra produkter på den amerikanska marknaden. Vi är glada att vara en del av Loft Orbitals banbrytande lösningar för kunder som vill ha tillförlitlig och högkvalitativ tillgång till rymdinfrastruktur, säger AAC Clyde Space Vice President of Business Development Iraklis Hatziathanasiou.
Vi känner oss trygga i vårt val av Sirius-avionik för PICUn på vår YAM-2 mikrosatellit. Produktegenskaperna, tillförlitligheten och ÅAC Microtecs förmåga att snabbt anpassa elektroniken för våra specifika tillägg passar oss perfekt, och möjliggör för oss att demonstrera vårt flexibla gränssnitt och hostingkoncept för snabb och prisvärd tillgång till rymden på tillförlitliga plattformar, säger Loft Orbitals Chief Engineer och YAM-2 Mission Manager, Pieter van Duijn.
Bild: Rawpixel