Nyheter

Västerås först i jättesatsning av gasstationer

Landshövdingen i Västmanland, Minoo Akhtarzand, och Gasum bjuder den 20:e maj in media till invigningen av Gasums första tankstation med flytande gas för lastbilar och tunga fordon.
Mångmiljonsatsningen kommer att bidra till ökad energitillgång och därmed gynna det lokala näringslivet och bidrar samtidigt till renare transporter i länet. Stationen har identifierats som en hållbar miljösatsning och har därför kvalificerat sig för delfinansiering genom statliga Klimatklivet.
För Gasum, som är ett nordiskt energibolag, är detta första stationen i Sverige och startskottet för en omfattande lansering av totalt 50 tankstationer i Norden. Gasum är även en av Nordens största producenter av biogas och flytande naturgas. Sedan tidigare äger Gasum en biogasanläggning i Västerås tillsammans med lokala lantbrukare.
Bild: Gasum