Nyheter

Designstudenter tävlar i att skapa framtidens hållbara förpackningar

Onsdagen den 22 maj avgörs den svenska delen av den prestigefyllda designtävlingen PIDA – Packaging Impact Design Award. I år tävlar kreativa studenter i att tänka ut och designa hållbara förpackningskoncept för år 2030. PIDA är ett sätt för initiativtagaren BillerudKorsnäs att driva utvecklingen av förpackningsdesign, lyfta fram unga talanger och skapa en mötesplats för branschen.
För femtonde året i rad arrangerar BillerudKorsnäs den internationella tävlingen PIDA som genomförs i samarbete med ledande universitet och högskolor i Sverige, Storbritannien, Frankrike och Tyskland. Varje år deltar över 200 designstudenter. I den svenska delen av PIDA tävlar Mittuniversitetet, Nackademin, Brobygrafiska, och Linköpings Universitet.
Årets tema är Bring the Future, en utmaning med fokus på hållbarhet.
– Allt fler konsumenter vill aktivt bidra till en hållbar framtid och det ställer krav på klimatsmarta förpackningar, En växande trend är att byta ut plast mot förnybart material och det kommer att prägla årets PIDA och göra tävlingen ännu mer relevant, säger Sophie Lindhe, Brand Project Coordinator på BillerudKorsnäs.
Bild: BillerudKorsnäs