Nyheter

NORD DRIVESYSTEMS på IFFA 2019

Den innovativa ytkonverteringen nsd tupH från NORD DRIVESYSTEMS ger aluminium samma korrosionsmotstånd som rostfritt stål
Från 4 till 9 maj 2019 presenterar NORD DRIVESYSTEMS sitt utbud av hygieniska drivlösningar för livsmedelsindustri på IFFA 2019 i Frankfurt.
nsd tupH är en väldigt stark antikorrosionsbehandling för växlar, motorer med slät yta, frekvensomriktare och motorstartare helgjutna aluminiumhus med möjlighet att till avspolning. Den skapar ett skyddande yta som är permanent bunden till substratet och gör drivenheter med aluminiumhus lika robusta och hållbara som drivenheter av rostfritt stål.
nsd tupH ytkonvertering – ett alternativ till rostfritt stål

Till skillnad från färgbeläggningar kan detta skydd inte flagna eller lossna. Eventuella skador sprider sig heller inte och ytan blir lätt att rengöra, och tål starka syror och baser. Ytan tål högtryckstvätt och kontakt med frätande kemikalier vilket gör enheter med nsd tupH till effektiva alternativ till versioner i rostfritt stål eller med färgbeläggning. Till skillnad från enheter av rostfritt stål som endast finns för ett fåtal varianter kan nsd tupH appliceras på nästan alla NORDs aluminiumprodukter. Alla drivenheter av aluminium med nsd tupH har dessutom DIN- och standardkomponenter, inklusive drivaxlar av rostfritt stål. De fläktfria motorerna med slät yta motverkar spridning av bakterier och föroreningar och är mycket tystgående.
De finns som synkron- och asynkronmotorer i effektivitetsklasserna IE2, IE3 och IE4.
NORDs drivenheter med nsd tupH uppfyller kraven i FDA Title 21 CFR 175.300 och är därför lämpliga att använda i livsmedelsindustrin. De har testats enligt ASTM D714 (blåsbildning, ASTM D610-08 (korrosion), ASTM D1654-08 enligt DIN EN ISO 2409 (repor), ASTM B117-09 enligt DIN EN ISO 9227 (saltsprej) och ASTM D3170 (gravelometer). De tål dessutom de flesta rengöringsmedel som används i livsmedelsindustrin.
Hygieniska drivlösningar för livsmedelsindustrin
Oavsett om det handlar om applikationer för blandning, tillskärning, transport eller emballering kan NORD kan leverera effektiva, hållbara och flexibla drivlösningar för precis positionering och/eller dynamisk rörelse som är idealiska för de stränga kraven på hygien, pålitlighet och hållbarhet i livsmedelsindustrin. TCO (total kostnad för ägande) är också alltid en relevant faktor när det gäller att välja lösningar i branschen.