Nyheter

Mobil tvättsikt från Portafill premärvisas på MaskinExpo

Biocare Svenska AB kommer för första gången på svensk mässa att presentera den mobila tvättsikten Portafill MS-3WASH. Det sker på MaskinExpo, som hålls på STOXA den 23–25 maj. 
Det larvburna sorteringsverket Portafill MS-3 kan omvandlas till en tvättutrustning genom att enkelt avlägsna finfraktionsbandet och ersätta det med en uppsamlingslåda för tvättvattnet samt ett dyssystem över båda siktdäcken.
– Spolvattnet leds ut tillsammans med finfraktionen till ett avvattningshjul som separerar finfraktionen från vattnet. Vattnet kan sedan ledas ut till separationsdamm och sedan recirkuleras, förklarar Niklas Johansson på Biocare Svenska AB.
Systemet klarar att tvätta olika typer av material, däribland sopsand, filtersand och betongsand.
Hela systemet har ett litet fotavtryck och själva tvättsikten kan tom flyttas med lastväxlare.
– Utrustningen blir än mer flexibel för användare som även vill kunna torrsikta material som sand och grus alternativt ställa maskinen efter ett krossverk,eftersom det på endast några timmar går att omvandla MS-3WASH till en vanlig MS-3 torrsikt igen, tillägger Niklas Johansson.