Nyheter

"Smart energy in the digital age"

Siemens deltar på årets Elfackmässa den 7–10 maj under parollen Smart Energy in the Digital Age. Produktnyheter och valda delar av den breda portföljen av lösningar för industri- och energibranschen samt för kontroll och övervakning av fastigheter visas upp i monter C04:22.
– Vårt deltagande på Elfack syftar till att dela med oss av vår vision för framtidens smarta, digitala energisystem och industriautomation. En vision där byggnader, industrier och energisystem är sammankopplade i en digital miljö, säger Erik Mårtensson, chef för Siemens affärsområde Smart Infrastructure i Sverige. Vi är på plats med ett stort gäng medarbetare med expertis inom det här området och ser fram emot givande möten med nyfikna mässbesökare. Välkomna förbi vår monter C04:22!
Ett urval av vad man visar under mässan:
Luftisolerade brytare och gasisolerade ställverk (GIS) med vakuumteknik och så kallad clean-air technology upp till en nominell spänning på 145 kV.
Desigo CC – en plattform för integrerad byggnadsautomation designad för att skapa bekväma, hälsosamma, säkra och effektiva byggnader.
Totally Integrated Power – vårt omfattande sortiment av produkter, system och lösningar för låg-, mellan- och högspänning.
Integrated Control Panels (ICP) – vårt utbud av kontrollpaneler för fastighetskontroll och övervakning.
Finansieringslösningar – vi berättar om våra lösningar för projektfinansiering, utrustning och leasinglösningar, strukturerad finansiering, kapitallån och rådgivningstjänster.
SIMOCODE – intelligent motorskydd och kontrollenheter.
Onsdagen och torsdagen 8–9 maj bjuder experter in till seminarier om bland annat Siemens blåa ”vacuum & clean-air”-teknik utan SF6-gas för spänningar upp till 145kV, utmaningarna med e-Mobilitet, samt microgrids och decentraliserade energisystem. Mer information om seminarierna finns på www.siemens.se/elfack.
Onsdag 8 maj talar Erik Mårtensson, chef för Siemens affärsområde Smart Infrastructure i Sverige om Effektbristen i elnätet kl 14:40-15.00 på scenen Forum för kraft.
Siemens deltar även på Switch den 8–9 maj, en del av mässan som fokuserar på idéer och visioner för en hållbar energifransformation. Där finns man i monter H01:13.
Bild: Siemens