Nyheter

Charlotta Målargård ny nordisk kommunikationschef på Siemens

Den 1 april tillträdde Charlotta Målargård rollen som kommunikationschef för Siemens i Norden. På Siemens har Charlotta ansvar för all extern och intern kommunikation, både företagsövergripande och för de tre operativa bolagen Digital Industries, Smart Infrastructure samt Gas and Power.
– Vår verksamhet spänner över elektrifiering, automation och digitalisering och Siemens i Norden ligger i framkant inom alla tre områden. Tekniken för en digital, hållbar framtid finns redan och jag kan inte tänka mig ett mer spännande företag än Siemens att vara på, här finns resurser för att göra verklig skillnad för våra kunder och vår planet, säger Charlotta Målargård.
Charlotta har lång erfarenhet av seniora roller inom kommunikation och marknadsföring inom både B2C och B2B på bland annat Ericsson och Schneider Electric. Hon har jobbat med både traditionella och digitala kanaler och lett lokala, regionala och globala team. På Siemens har Charlotta ansvar för all extern och intern kommunikation, både företagsövergripande och för de tre operativa bolagen Digital Industries, Smart Infrastructure samt Gas and Power.
– I och med att vi nu växlar vi upp vårt strategiska fokus som en del av vår Vision2020+, ökar vårt fokus än mer på tillväxt, innovation och att vara en partner för våra kunder under deras digitala transformation. Vårt nordiska kommunikationsteam med Charlotta i spetsen spelar en nyckelroll när det kommer till att förmedla de affärsmöjligheter som kommer genom den nya, digitala tekniken, säger Ulf Troedsson, vd för Siemens i Norden och Baltikum.
Charlotta tillträdde sin nya roll den 1 april. Hon har sedan tidigare rollen som kommunikationschef för Sverige.
Bilden:
Charlotta Målargård.
Foto: Siemens