Nyheter

Talk2M Easy Setup från HMS – förenklad anslutning för automationsteknikern

HMS Networks introducerar Talk2M® Easy Setup, en ny konfigurationsguide inom den kostnadsfria VPN-klienten eCatcher. Talk2M Easy Setup kräver endast en USB-enhet eller ett SD-kort för att få en Ewon® Cosy online med den säkra molnplattformen Talk2M.
Användarvänlighet och enkelt underhåll har alltid varit nyckelfaktorer för den marknadsledande industriella fjärråtkomstroutern Ewon Cosy. Nu tar HMS detta ett steg längre med Talk2M Easy Setup som gör det möjligt för användare att konfigurera nätverksanslutningen för en Ewon Cosy eller Flexy med bara en dator och en USB-flashenhet.
I Talk2M Easy Setup så guidar en ny konfigurations-wizard användaren genom de vanligaste inställningarna för internetanslutning. När inställningen är färdig kan konfigurationsfilen sparas lokalt på datorn, till ett USB-minne eller SD-kort. Slutligen ansluts lagringsmediet till Ewon-produkten i fråga, varefter den ansluter till den säkra molnplattformen Talk2M.
Förutom att förenkla den inledande installationsprocessen så öppnar Talk2M Easy Setup också en ny möjlighet för maskinbyggare att stödja fjärrinstallationer. När en maskin med en Ewon-router driftsätts i en slutkundsinstallation så kan nätverksinställningarna vara annorlunda. Dessutom kan lokal IT-personal utföra nätverksunderhåll och då kanske ändra inställningarna som behövs för att Cosy ska ge snabb fjärråtkomst. Detta kan vara enkla saker som att ange en ny statisk IP-adress, eller mer komplicerat som att installera en ny proxy.
När sådana nätverksändringar identifieras kan maskinbyggare stödja sina kunder genom att mejla en ny konfigurationsfil till slutanvändaren som enkelt kan uppdatera Cosy med en USB-flashenhet utan att behöva ha en bärbar dator, specifik mjukvara eller omfattande teknisk support. Med denna funktion blir driftsättningen mycket smidigare för både maskinbyggare och slutkunder. Talk2M Easy Setup säkerställer att maskinbyggare och slutanvändare kan konfigurera de viktigaste inställningarna från valfri plats och därigenom hålla sina Ewon Cosy-routrar anslutna utan avbrott.
Mer information finns på www.ewon.biz och på www.ewon.biz/support.
Bild: Gerd Altman