Nyheter

Schneider Electric lanserar efterlängtade utanpåliggande apparatserier

Utanpåliggande dosor och kablar är tillbaka och välkomnas varmt i designsammanhang. Det har Schneider Electric uppmärksammat och lanserar i nästa vecka två av sina mest populära apparatserier, Exxact och Renova, i utanpåliggande utförande.
I samband med mässan Elfack i Göteborg lanserar Schneider Electric nya serier för Renova och Exxact med utanpåliggande strömställare. Snyggt dragna kablar och utanpåliggande strömställare och dosor är något vi oftast förknippar med äldre hus och torp. Allt fler arkitekter och designintresserade återupptäcker nu fördelarna, både de praktiska och de estetiska. Elektriker kan nu erbjuda en snygg och enhetlig installation av vägguttag och strömställare oavsett om de är infällda eller utanpåliggande.
– Detta är verkligen en efterlängtad nyhet. Renova och Exxact är två av de mest efterfrågade apparatserierna hos mina kunder. Dessa nya utanpåliggande produkter är dessutom ännu enklare för mig att installera och är helt perfekta vid komplettering eller renovering av bostäder, säger Richard Fredriksson, elektriker på El-Uppdraget Stockholm AB.
En ytterligare aspekt är att installationen blir smidigare och mer kostnadseffektiv med utanpåliggande dosor och kablar då installationen inte kräver infräsningar.
Exxact finns i två varianter: Exxact utanpåliggande är en modell i en modern avskalad design utan synlig ram och finns i vitt. Den andra varianten, Exxact utanpåliggande dosa, har ramen integrerad i kåpan och används tillsammans med Exxacts mer än 300 st befintliga funktioner. Renova är en serie i klassisk retrostil som passar fint in i såväl äldre miljöer som i mer moderna hem där uttaget med sin runda form mjukar upp det strikta. Renova utanpåliggande går att få i vitt och svart med en blank centrumdel och en matt ram. Produkterna kommer att finnas för beställning via elgrossist från och med slutet av maj.
Bild: Schneider Electric