Nyheter

Logistic Contractor ska bygga Northvolts batterifabrik i Skellefteå

Logistic Contractor, som ingår i Wästbygg Gruppen, har tecknat avtal med Northvolt om att uppföra basbyggnaden till deras anläggning för tillverkning av batterier i Skellefteå. Avtalet omfattar över 100000 kvm och när anläggningen är färdig kommer den att vara en av Europas största batterifabriker. På sikt beräknas drygt 2 500 personer arbeta där.
– Det känns fantastiskt positivt att vi får uppdraget när ett av Sveriges största industriprojekt ska uppföras. Vi har stor erfarenhet av den här typen av industrifastigheter och efter att ha fört diskussioner med Northvolt har vi kunnat presentera en genomtänkt och kostnadseffektiv lösning för dem, säger Anders Bothén, vd på Logistic Contractor.
– Wästbygg Gruppen och Logistic Contractor är specialister på den här typen av industriella etableringar, vilket var helt avgörande för oss när vi valde partner inför byggstarten. Vi märker hur efterfrågan från kunder på hållbara battericeller ökar från dag till dag och vi ser fram emot att sätta igång byggnationen av basbyggnaden till fabriken som ett första steg för att kunna möta det behovet, förklarar Jan Edgren, Head of Construction på Northvolt.
Projekteringsarbetet är redan igång. På plats i Skellefteå pågår samtidigt en storsatsning där infrastruktur i form av vägar, VA, el och fiber dras fram till byggområdet som förberedelse inför byggstarten. Logistic Contractor kommer att påbörja arbetena på plats under sommaren och vara klara under senare delen av 2020.
– Vi känner oss väl förberedda och ser fram emot samarbetet med Northvolt, avslutar Anders Bothén.
Bild: Logistic Contractor