Nyheter

Erik Landgren ny VD för Kiwa Inspecta Sverige

Den första maj tillträdde Erik Landgren rollen som VD. Han efterträder Maria Lustin som axlat rollen som tillförordnad VD sedan mars 2018.
Erik kommer närmast från Kiwas globala organisation, där han varit en del av koncernledningen samt Executive Vice President för affärsområdet Assurance. Innan Kiwa var han två år på ett startup inom tech, och dessförinnan 25 år på Intertek, ett annat internationellt företag inom TIC (testing, inspection, certification). Där ansvarade han för all verksamhet i Norden och Baltikum.
Hur vill du lyfta Kiwa Inspectas verksamhet i Sverige?
– Kiwa Inspecta befinner sig i ett mycket spännande läge på en viktig marknad. Jag ser verkligen fram emot uppgiften att tillsammans med ledningen och bolagets kompetenta medarbetare fortsätta att utveckla verksamheten, säger Erik Landgren.
– Målsättningen är att befästa Kiwa Inspectas position som det ledande TIC-företaget i Sverige. Först och främst tänker jag på våra kunder och hur vi blir ännu bättre på att lösa deras problem och göra deras vardag enklare. Jag tror också att det är viktigt med tydlighet, var är vi på väg som företag, vad ska vi uppnå och hur varje medarbetare kan bidra till att vi når dit.
Den första tiden kommer Erik resa runt för att träffa kunder och medarbetare runtom i Sverige.
– Det är mycket glädjande att kunna hälsa Erik välkommen till Kiwa Inspecta som ny VD. Hans tidigare erfarenheter och dokumenterade förmåga att leda och utveckla organisationer gör honom mycket väl lämpad för rollen, säger Maria Lustin CFO och avgående VD.