Nyheter

Automationware drar nytta av stora NSK HTF -kulskruvar

Automationware, en ledande italiensk specialist inom rörelse- och kontrollteknik, har tagit emot två stora kulskruvar från NSK, vilka underlättar automatisk hantering av stora formar som används i formsprutmaskiner. NSK utvecklade specialkulskruvarna i enlighet med sin ledande HTF-teknik, en populär lösning för formsprutstillämpningar runt om i världen.
Automationware i närheten av Venedig etablerades 2002 med teknisk expertis som täcker de kärntekniska rörelser och kontrolltekniker som finns i avancerade mekatroniktillämpningar. Företagets linjära axel- och elektrocylindriska produkter ebjuder äkta alternativ till hydrauliska och pneumatiska system. Företaget, som jobbar proaktivt och
progressivt på marknaden, investerar kraftigt i verksamheten för att utveckla nya lösningar
och vände sig nyligen till NSK för hjälp med ett speciellt projekt.
Företaget var på väg att utveckla stora elektriska ställdon (cylindrar) för hanteringen av tunga formar som används i formsprutpressar. Cylindrarna var avsedda för maskiner över 6 m i höjd och ger upp till 80 kN i kraft och kör med en hastighet upp till 1 m/s.
Huvudsyftet var att garantera att den nödvändiga kraften kunde tillämpas under 24 timmar varje arbetsdag, för en period av minst två år. Fokuserat på detta mål började NSK i mars 2018 att utveckla två kulskruvar baserade på HTF-teknik för hög belastning.
HTF står för ”High Tough Force”, ett namn som tydligt återspeglar egenskaperna hos dessa enheter, som utvecklades för att erbjuda ett elektromekaniskt alternativ till hydrauliska enheter. Dessa avancerade kulskruvar möjliggör snabba körhastigheter (och därmed korta cykeltider) i kombination med hög precision och extremt höga axiella krafter. Deras
patenterade geometri är utformad för att fördela axiella krafter lika över alla kulorna. I kombination med separatorteknik (kulseparation) förhindrar geometrin förtida slitage och garanterar hög tillförlitlighet.
De första två NSK HTF-kulskruvarna till Automationware, varav en som mäter mer än 1,8 m i längd, levererades i januari 2019. Företaget avser att visa sina nya elcylindrar med kulskruvarna på SPS Italia 2019 (28-30 maj, Parma), en ledande mässa för industriell automation och digitalisering.
Bilden:
Gianpaolo Baracco, NSK Sales Engineer PSL, European Industrial Business Unit, med de två elcylindrar med HTF-kulskruvar