Nyheter

Världens första massproducerade kapsling tar steget in i den digitala eran

Rittal lanserar sina nya AX kompaktapparatskåp och KX smålådor på årets Elfack-mässa. Företaget var med som utställare redan när Elfack såg dagens ljus för 50 år sedan och kommer nu med uppföljaren till vad som betraktas som den första massproducerade industriella kapslingen.
Lanseringen av AX markerar den digitala omvandlingen av en standardiserad produkt som har tillverkats av Rittal i mer än 50 år: Över 35 miljoner enheter av föregångaren AE har tillverkats, vilket gör den till den mest populära kompakta kapslingen i världen. De nya AX och KX är inbäddade i digitala processer, vilket ger enklare och snabbare montage och komponentinstallation, större flexibilitet och ökad säkerhet.
Krav för Industri 4.0
Rittal har förstått de nya kraven för digitaliserad industri. Den nya generationen av kompakta och små kapslingar, tillsammans med nya kylaggregat i Blue e+ sortimentet och företagets stora kapslingssystem VX25, innebär att alla kärnprodukter har blivit helt omarbetade och svarar upp till kraven för Industri 4.0.
Effektivare för kunden
Digitaliseringen skapar nya utmaningar men även nya möjligheter. Rittal visar även sin utveckling som leverantör och att företaget idag erbjuder stöd i kundens hela värdekedja. Data från elkonstruktionsarbetet i EPLAN’s konstruktionsverktyg används i kundens produktionsprocess, exempelvis för snabb och enkel konfiguration av kapslingarna i Rittal Configuration System (RiCS), till montage och efterbearbetning i hel- och halvautomatiska maskiner som finns i produktportföljen hos Rittal Automation Systems. Det skapar en helhetssyn som effektiviserar kundprocesserna.
Bild: Rittal