Nyheter

ABB på Elfack 2019 – Tillsammans antar vi framtidens energiutmaningar

ABB, en pionjär inom banbrytande teknik, satsar stort på Elfack den 7-10 maj på Svenska Mässan i Göteborg och har mässans största monter på över 500 kvadratmeter, centralt i B-hallen (B04:22). Företaget presenterar sitt erbjudande fördelat på fyra områden: Elnät, Industri, Byggnader och Transporter.
– I ABB:s monter kan besökarna utforska nya digitala lösningar för smartare byggnader, elnät, industri och transporter, säger Fredrik Ribba, projektledare för Elfack på ABB. Något som också kommer att synas i våra budskap är att ABB är titelsponsor till ABB Formel E-mästerskapet, den helt eldrivna internationella FIA motorsportklassen. Samarbetet ger oss en möjlighet att testa och utveckla hållbara laddlösningar för elfordon.
Några nyheter som presenteras:
Klimatsmart högspänningsbrytare 145 kV AirPlus™
Högspänningsbrytaren med den senaste brytartekniken AirPlusTM är ett miljöeffektivt alternativ till svavelhexafluoridgas-produkter(SF6). Brytaren använder en koldioxidbaserad (CO2) gasblandning som isolerings- och brytningsmedium i stället för SF6. Den nya AirPlusTM-brytaren minskar den globala uppvärmningspotentialen (GWP) med nästan 100 procent jämfört med konventionell teknik. Brytaren är utvecklad för att skydda elnäten och förhindra strömavbrott och erbjuder utmärkta bytaregenskaper samtidigt som den minimerar miljöpåverkan.
ABB AbilityTM TXploreTM, en robot för invändig inspektion av krafttransformatorer
Vår robot, TXplore, genomför invändig inspektion av oljefyllda krafttransformatorer. Du slipper tömma transformatorn på olja och skicka in en inspektör i krafttransformatorns trånga utrymme vilket gör att riskerna minimeras och att avbrottstiderna minskas väsentligt.
Det kompletta, smarta och energieffektiva drivsystemet
På Elfack visar företaget hur gemensamma funktioner och verktyg kan underlätta för varje kund och företag. ABB har med sitt kompletta erbjudande av motorer, frekvensomriktare och mjukstartare, och tar första steget mot den virtuella verkligheten i drivsystemvärlden och visar det senaste när det gäller mjukvaruverktyg och virtuell idrifttagning. Idag används 40 procent av all elektricitet inom industrin. Två tredjedelar av den används av elmotorer. Rätt produkter kan ge stora besparingar när det gäller energieffektivisering och ABB visar hur företaget kan hjälpa till med en optimal lösning. ABB:s skalbara, tillförlitliga och säkra PLC-system ger en flexibel automationsplattform med olika prestandanivåer för att passa applikationer där hög tillgänglighet, tillståndsövervakning och maskinsäkerhet efterfrågas.
För att säkerställa hög tillgänglighet och tillförlitlighet i en automatiserad process krävs snabb support och service. Med ABB Ability™ Digital Powertrain, som lanserades på Hannovermässan i början av april i år, blir det enklare att fatta omedelbara och operativa beslut samt att jobba proaktivt med underhållsinsatser genom att förutsäga problem och fel innan de inträffar.
ABB utökar sina strömställarserier
Decento är en ny serie i retrodesign tillverkad i porslin, exakt som det var förr i tiden, men med modern teknik. Du hittar såväl vrid- och vippomkopplare som olika uttag. Eller varför inte hypermoderna Tacteo i glas som är en KNX-sensor med individuell konfigurering perfekt för smarta byggnader.
Isolerkapslade effektbrytare
ABB har utökat sitt sortiment av isolerkapslade effektbrytare (MCCB) med den nya Tmax XT-serien, skydd-, mätning- och kommunikationsfunktioner upp till 1600 A. När dessa nya produkter har utformats har enkelhet varit i fokus, från urval och installation till daglig användning och diagnostik. De pålitliga funktioner som alltid har karakteriserat ABB:s effektbrytare kombineras nu med exakta mät- och kommunikationsfunktioner som ger lösningar som passar alla behov.
ABB:s serviceverksamhet erbjuder serviceavtal skräddarsydda för varje kund och anläggning. Tillsammans med webbportalen myABB, en personlig direktkanal till ABB för att snabbt och enkelt se livscykelstatus för installationer, beställa reservdelar, läsa manualer och serviceprotokoll och mycket mer, tas avtalet till nästa nivå. Ett komplett supportpaket garanterar ökad tillgänglighet och trygghet dygnet runt.
Flera spännande seminarier
ABB deltar i flera av de olika forum som mässan erbjuder. I Forum för kraft, som ligger i anslutning till ABB:s monter, kommer Mats Peterson, chef för ABB Sveriges affärsområde Electrification, Sten Trolle, regional säljchef för Digital Substations ABB, och Magnus Karlsson, sälj-och marknadschef ABB, hålla föredrag om elnät och nätreglering, digitalisering av nätinfrastruktur och hållbar elektrifiering i Sverige. Ari Wahlroos, en av ABB:s ledande experter, bjuder också på lunchföredrag om nya lösningar för jordfelsskydd i kompenserade nät. Mer information här.
Läs mer på www.abb.se/elfack
Bild: ABB