Nyheter

Swebor Stål startar dotterbolag i Mexiko

Swebor Stål är stolta över att kunna lansera ett nytt dotterbolag i Mexiko. Det kommer ledas av Federico Forastieri som har över 25 års erfarenhet inom stålindustrin. Han har bland annat jobbat med försäljning och marknadsutveckling vid några av branschens största aktörer.
– Jag ville ha en ny utmaning i karriären och Swebors uppstart i Sydamerika kändes helt rätt. Vi kommer börja med att öppna kontor i Mexiko för att sedan expandera över Syd- och Centralamerika, säger Federico.
Det nya dotterbolaget kommer fokusera på ökad varumärkeskännedom och att erbjuda Swebors stålprodukter till nischade branscher.
– Gruvindustrin i Sydamerika är i ett ständigt behov av hållbart slitstarkt stål. Swebors produktutbud kommer tillföra kvalitet och tillit där det behövs som mest, fortsätter Federico.
Satsningen i Mexiko är en i raden av Swebors senaste investeringar, målet är att öka tillgängligheten av svenskt kvalitetsstål.
– Vi är väldigt glada över att ha Federico på plats. Hans erfarenhet och nätverk kommer vara mycket värdefullt för Swebor. Det här är samtidigt bara ett första steg för oss, vi kommer att göra fortsatta satsningar i Sydamerika, globalt och här hemma, säger Petter Eriksson, VD på Swebor Stål.
Bilden:
Federico Forastieri.