Nyheter

Ahlstrom-Munksjö lanserar en ny fiberbaserad lösning för papperssugrör

Ahlstrom-Munksjös nya lansering CelluStrawTM är en fiberbaserad lösning för sugrör i papper. Den erbjuder livsmedelsindustrin ett alternativ till engångssugrör i plast i konsumentprodukter.
Ahlstrom-Munksjö bidrar till en hållbar vardag genom att ta fram lösningar för miljövänligare slutprodukter som tillverkas av förnybara material i stället för icke-förnybara naturtillgångar. Detta är en viktig drivkraft på många marknader. Lanseringen av CelluStrawTM ger prov på Ahlstrom-Munksjös starka kompetens inom hållbara fiberbaserade lösningar.
– Ahlstrom-Munksjös CelluStrawTM är en lösning som vi har tagit fram speciellt för att tillgodose de olika framväxande initiativen för att fasa ut engångssugrör i plast. Genom att använda pappersbaserade material kan betydande aktörer inom livsmedelsindustrin, som snabbmatskedjor, bevisa sitt starka engagemang för miljön och ändå erbjuda kunderna en bekväm drickupplevels, kommenterar Brian Oost, VP Product Management and Marketing Food Packaging, Specialties Business Area.
CelluStrawTM-sortimentet omfattar specialpapperskvaliteter som tagits fram speciellt för inner- och ytterskikten i papperssugrör. CelluStrawTM lämpar sig synnerligen bra för höghastighets konverteringsmaskiner. Materialets goda våtstyrka och mekaniska tålighet ger god produktintegritet och garanterar att sugrören hålls i gott skick efter konverteringen och att de klarar tillräckligt lång tid i kontakt med vätska innan de mjuknar. CelluStrawTM tillverkas av naturfibrer från hållbara källor och är ett förnybart och livsmedelssäkert material. Den rekommenderade slutanvändningen är i kalla drycker.
– Nu när våra anläggningar i Nordamerika har anslutit sig till Ahlstrom-Munksjös globala plattform är vi bättre anpassade till att stödja hållbarhetsinitiativ av detta slag, säger Robyn Buss, VP Sales and Marketing, North America Specialty Solutions. För marknaden för papperssugrör har vi en global teknikplattform bestående av anläggningar i Europa och USA. Detta samarbete är ytterligare ett exempel på den potential för synergieffekter i verksamheten som vi har för avsikt att dra nytta av.
Bild: Ahlstrom-Munksjö