Nyheter

SSAB visade produktivitetsappar på Bauma München 2019

På årets Bauma i München presenterade SSAB en rad appar som kan laddas ner utan extra kostnad och som kan hjälpa kunder att bli mer produktiva. Apparna finns på App Store och Google Play. De hjälper kunderna att räkna och se hur mycket de sparar när de använder SSABs höghållfasta stål Hardox® slitplåt och Strenx® konstruktionsstål.
Populära appar som har utvecklats och förbättrats över åren är bland annat WearCalc och WeldCalc. WearCalc hjälper användare att jämföra olika Hardox®-stålsorter för just deras tillämpning och beräkna ökningen i livslängd och nyttolast vid uppgradering från standardstål till höghållfast stål. Appen kan också användas för att förutsäga erosionsslitage, glidslitage och stötslitage.
WeldCalc hjälper svetsare att smart och säkert optimera svetsprocessen med Strenx®- eller Hardox®-stål. Användaren matar bara in parametrarna och får efter några sekunder rekommenderade maskininställningar, temperatur, värmetillförsel och en riskanalys.
Andra appar som introducerades på Bauma var SSAB EcoUpgraded, SmartSteel och allt-i-ett-appen SSAB.
Ny app visar hur större nyttolast minskar miljöbelastningen
För kunder som inte bara vill få högre nyttolast utan även vill minska sin miljöpåverkan lanserade SSAB en ny app. SSAB EcoUpgraded-appen visar kunderna hur de kan bidra till att minska koldioxidutsläppen och bränsleförbrukningen under hela livscykeln för en produkt som har uppgraderats till höghållfast stål. Kunder kan även välja olika alternativ för att visa besparingarna under drift eller kapacitetsökningen under drift.
Funktioner och fördelar
Alla appar som SSAB utvecklar har intuitiva, tilltalande gränssnitt. Apparna gör beräkningarna på några sekunder och presenterar resultaten i ett lättförståeligt format. Användaren kan välja att spara, exportera eller dela resultaten med kollegor. Produktdata som användarna ser i apparna hålls alltid aktuella.
Apparna ger kunderna användbar information som kan ge många fördelar, bland annat:
Förmågan att optimera det bästa stålet för en viss tillämpning och typ av slitage
Öka livslängden på utrustningen
Minska produktens vikt och öka nyttolasten
Förbättra bränsleekonomin
Minska miljöpåverkan