Nyheter

Certex introducerar nytt utbud av industrikranar på MaskinExpo

Samarbetet mellan Certex i Sverige och spanska GH Cranes & Components ger ett större utbud av industrikranar på den svenska marknaden.
På årets MaskinExpo presenterar Certex i Sverige ett nytt samarbete med spanska GH Cranes & Components. Samarbetet resulterar i ett större utbud industrikranar på den svenska marknaden.
Kranarna, som har erbjudits på en internationell marknad i många år, blev genom Certex tillgängliga för den svenska marknaden från och med den 1 april 2019.
– Vi ser ett stort behov av nya kranar, det gäller speciellt kunder som vill byta ut befintliga förbrukade och föråldrade kranar. Vi ser också en allt större efterfrågan på ytterligare en spelare på marknaden, säger Håkan Donnerlid, vd Certex.
Certex är en av landets ledande leverantörer av kundanpassade lyftlösningar. Kranarna är en ny produktserie för företaget, men relaterar väl till det befintliga sortimentet, som innefattar både standardkomponenter, men också lyftok specialiserade efter kundens verksamhet.
I det nya utbudet finns en stor bredd av industrikranar med allt från traverskranar, för lyft upp till 400 ton, till svängkranar och portalkranar. Utbudet riktas främst mot tung industri med standardkranar och specialkranar som kan utrustas med den senaste tekniken, men även mot en eftermarknad med behov av service och underhåll.
– Vi är ett företag med över 100 års erfarenhet av stållinor och lyft. Idag konstruerar och levererar vi ett stort utbud av lyftredskap och lyftok för kranar och är en stark aktör i vår bransch. I och med samarbetet med GH Cranes & Components kommer vi att kunna erbjuda en komplett lösning på lyft till marknaden. För oss är det ett självklart steg att ta, säger Håkan Donnerlid.
GH Cranes & Components startades i Spanien 1958 och har sedan dess etablerats i över 70 länder. Bland annat i Danmark med Certex Danmark som återförsäljare. Likt systerföretaget i Danmark blir Certex enda återförsäljare för GH Cranes & Components i Sverige.
Certex Svenska AB är Sveriges ledande leverantör av helhetslösningar inom lyft, stållinor och service. Bolaget grundades 1904 och har idag ett nätverk av bolag i Europa och fler än 7000 artiklar i sortimentet.
Sedan 2007 är Certex en del av Axel Johnson-koncernen och Axel Johnson International.