Nyheter

Alla stora maskintillverkarna med på årets Skogsnolia

Alla de stora skogsmaskinstillverkarna deltar på årets Skogsnolia. Det innebär att bland andra John Deere, Ponsse, Rottne och Gremo ställer ut. Med är även Komatsu Forest som beslutat att bygga en helt ny fabrik, cirka tre mil från mässområdet.
Bland de många maskintillverkarna som ställer ut på årets Skogsnolia är det nu två tillverkare som bygger sina maskiner i mässans närområde. Den ena är Profi Production AB som har tagit över varumärket och tillverkningen av Profi från den tidigare finska ägaren och nu tillverkar skogsmaskiner i Umeå.
Den andra är Komatsu Forest, där de japanska ägarna i Komatsu Ltd, tagit beslut att bygga en helt ny fabrik på 40 000 kvadratmeter i Umeå med fokus på hållbar produktion. Det är en av de största investeringar i Komatsu Forests historia. Fabriken planeras vara klar om två år.
– Skogsbranschen har framtiden för sig. Det kommande decenniet ser vi hur nya innovativa och klimatsmarta produkter kommer att framställas ur träråvaran. Vi vill satsa för framtiden och ser att de bästa förutsättningarna för oss att göra det finns i Umeå, säger Martin Ärlestig, fabrikschef Komatsu Forest i ett pressmeddelande.
Marknadsledaren på den svenska marknaden, John Deere, tycker att mässan är viktig.
– För oss på John Deere är Skogsnolia en viktig mötesplats där vi kan träffa våra norrländska kunder och aktörer i skogen, säger Dieter Reinisch på John Deere.
Han tycker att den resan Skogsnolia inlett mot att bli värdens mest jämställda mötesplats i skogen är bra.
– Vi har själva kvinnliga platschefer, verkmästare och reservdelssäljare i vår organisation och ser gärna att vi får in fler kvinnliga medarbetare. Vi välkomnar därför jämställdhetsinitiativet som tagits på Skogsnolia i år, säger Dieter Reinisch
Även Komatsu Forest ställer sig bakom detta. Peter Hasselryd, VP och försäljningschef i Sverige förklarar att resan mot ökad jämställdhet och öppenhet är viktig dem.
– Den resan som görs av Skogsnolia är oerhört viktig. Dels är det ett sätt att följa samhället i stort, men sedan är det också en nödvändighet för att vi ska få in rätt impulser och idéer till fortsatt utveckling både inom skogsnäringen, men också för oss som skogsmaskinstillverkare att bland annat locka konstruktörer och designers som har olika bakgrund och kunskap. De kan gynna en ännu bättre utveckling för oss som företag, säger Peter Hasselryd.