Nyheter

Atlas Copcos intuitiva och lättanvända smarta styrenhet Xc4004

Atlas Copco står redo att lansera den nya smarta styrenheten Xc4004 för alla sina stora kompressorer och boosters med flöden från 20 till 128 m3/min (700 till 4500 cfm) och tryck upp till 345 bar (5000 psi).
Den innovativa och kraftfulla styrenheten öppnar för effektivare drift genom databehandling som ger nya insikter och har ett lättanvänt gränssnitt som ger användaren full kontroll. Det finns även en sekundär styrenhet som ger användarna möjlighet att fjärrstyra mobila kompressorer, exempelvis vid borrning.
– Den smarta styrenheten Xc4004 innehåller våra senaste innovationer. Vi menar att en styrenhet ska ge dig full kontroll samtidigt som den är intuitiv. Viktigast av allt är att det är enkelt att använda den och navigera, säger Hendrik Timmermans, Vice President Marketing för Atlas Copcos Portable Air-division. Smarta styrenheter skyddar din investering och ökar effektiviteten, samtidigt som driftskostnaderna för utrustning kan minskas rejält tack vare de insikter ett bättre dataunderlag ger.
Lättanvänt gränssnitt
Styrenhetens 7-tumsdisplay visar flera parametrar samtidigt, inklusive tryck och flöde. Det betyder att man inte behöver växla visningsläge för att kontrollera flödet vid ett visst tryck. Den toppstrukturerade larminställningen gör dessutom att arbetet kan övervakas. Slutligen finns navigeringen på 30 språk för att täcka Atlas Copcos globala närvaro.
Insikter som ökar effektivitet och drifttid
Genom att Xc4404 stödjer alla Atlas Copcos reglersystem, bland annat nya AirXpert 2.0 och det pneumatiska reglersystemet, ökar den effektiviteten påtagligt. Xc4004-styrenheten förbättrar bränsleeffektiviteten ytterligare genom funktionerna för automatisk belastning/avlastning och start/stopp.
Genom den automatiska diagnosfunktionen för kontroll av motorstatus ökar Xc4004-styrenheten aktivt drifttiden. Dessutom kan användaren övervaka inte mindre än 15 viktiga parametrar. Snabb tillgång till historiska trender hjälper användarna utföra driftsanalyser och ger underlag för schemaläggning av förebyggande underhåll. Resultatet är ökad drifttid och effektivitet.
Spara tid genom fjärrstyrning
Användarna kommer åt flera parametrar genom en andra styrenhet som kan monteras på exempelvis en borrigg. Med hjälp av den andra styrenheten kan operatören hantera eko-läget, dynamisk flödesförstärkning, flera inställningar för tryck/flöde och nödstopp. Fjärrstyrningen går att hantera med en fast anslutning eller via RRC-radioförbindelse.
En mer robust, tuffare styrenhet
Den smarta styrenheten Xc4004 har en reflexfri och frostskyddad display som är IP67-klassad, vilket innebär att den har ett gott skydd mot kontaminering med vatten, damm och smuts. För att göra styrenheten ännu mer driftsäker har Atlas Copco gett den en kompakt design med ett begränsat antal kopplingar. Den fungerar alltid, oavsett i vilken miljö den behöver användas.
Den smarta Xc4004-styrenheten har en lösning för varje utsläppsbestämmelse. Slutligen motsvarar en enda Xc4004-styrenhet sju av de olika tidigare modellerna. Även det ökar effektiviteten och användarvänligheten vid körning av flera Atlas Copco-kompressorer.
Bild: Atlas Copco