Nyheter

OZ Minerals väljer Epiroc och Mobilaris för digitalisering av gruva i Australien

Epiroc Australien och Mobilaris har glädjen att meddela att de har blivit valda av OZ Minerals för användning av Mobilaris Mining Intelligence™ (MMI) som informationssystem i digitaliseringen av en av deras underjordsgruvor.
Syftet med digitaliseringen är att öka produktionen, effektiviteten och säkerheten i OZ Minerals nya underjordsgruva Carrapateena i södra Australien.
Genom ett nära samarbete med underjordsspecialister från Mobilaris och Epiroc så har OZ Minerals tagit fram en detaljerad plan för stegvis införande av MMI’s funktionalitet under 2019. Mobilaris Mining Intelligence™ som är känd för att vara en öppen och teknologi-agnostisk mjukvaruplattform, används redan i digitaliseringsprojekt för underjordsgruvor över hela världen och är väl lämpad för verksamheten i Carrapateena.
– OZ Minerals mål är att vara ett modernt gruvbolag, och partnerskapet med Epiroc och Mobilaris kommer att främja ökad säkerhet och underlätta avancerade gruvmetoder, säger Myles Johnston, General Manager, Carrapateena.
General Manager Epiroc Australia, Terry Browne är förväntansfull inför möjligheten att lägga till värde och djup i Epirocs automatiseringsutbud.
Kunder för MMI i Australien kommer att supporteras dels genom Mobilaris regionalt dels via Epirocs nya regionala applikationscenter i Perth.
Om Mobilaris Mining and Civil Engineering AB
Mobilaris MCE AB (företag inom Mobilaris Group) ökar graden av informations-driven verksamhet för underjordsgruvor och tunneldrivningsprojekt över hela världen.