Nyheter

Umeå kommun välkomnar Komatsus storsatsning

Komatsu Forest gör en stor investering i Sverige. Företaget satsar på att bygga en helt ny fabrik på området Klockarbäcken i Umeå. Enligt plan ska bygget börja i maj 2019 och vara klart 2021.
Komatsu Forest, som har huvudkontor i Umeå, är världens näst största tillverkare av skogsmaskiner. Företaget säljer sina produkter över hela världen och ägs av det japanska företaget Komatsu Ltd.
– Det är en riktigt bra dag för Umeå. Att en stor global aktör väljer att göra en av sina största investeringar någonsin just här är förstås något som i praktiken kommer att få positiva effekter för hela kommunen och något vi har jobbat intensivt med, säger Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande, Umeå kommun.
Satsningen på en ny fabrik är en av de största industriella investeringarna i Sverige just nu. Den stärker ytterligare regionens position som ledare på det skogstekniska området.
– Det här sänder viktiga signaler. Umeå har mycket att erbjuda; universitet, näringsliv och kompetens blir tillsammans en miljö där globala aktörer uppenbart ser förutsättningar att bli världsledande, säger Peter Juneblad, näringslivschef, Umeå kommun.
Bild: Komatsu Forest