Nyheter

Unik podcast för gruvindustrins framtid

Mobilaris Mining & Civil Engineering ökar graden av informations-driven verksamhet för underjordsgruvor och tunneldrivningsprojekt över hela världen. Nu lanseras podcasten Mining Frontrunners, en ny plattform som lyfter fram gruvindustrins utmaningar och möjligheter för fortsatt utveckling.
I podcasten bjuds chefer, forskare och ledande experter från gruvindustrin in för att diskutera branschen idag och i framtiden.
– Vår affär bygger på att vi förstår gruvbolagens verklighet, och vi vet att Information Management Systems och därmed alltmer informations-driven verksamhet spelar en nyckelroll i utvecklingen av en mer automatiserad gruvdrift. Därför ser vi podcasten som ett utmärkt forum för att gräva djupare i ämnet med några av branschens skarpaste hjärnor. Vi får lära oss mer, men även dela med oss av våra insikter, säger Mikael Nyström, VD för Mobilaris Mining & Civil Engineering.
Podcasten kommer att besökas av både nationella aktörer och internationella gäster. I avsnitt ett deltar Peter Richardsson, Senior Vice President och COO vid Lundin Mining.
– Vår första gäst Peter är en stark röst inom gruvindustrin och har precis som vi, många åsikter om hur gruvor kan öka deras säkerhet och produktivitet, säger Lars-Eric Aaro, styrelseordförande för Mobilaris Mining & Civil Engineering.
Mining Frontrunners kommer att släppas 1-2 gånger i månaden och är tillgänglig via podcast-appar och Mobilaris webbsida. I avsnitt två, som lanseras inom kort, gästas Mining Frontrunners av Peter Burman, Program Manager för gruvautomatisering hos Boliden.
Webblänk för Mining Frontrunners: www.mobilaris.se/mining-civil-engineering/podcast
Bild: Mobilaris