Nyheter

Framgång på Hannover Messe skapar nya samarbeten för Svenska Mässan

Hannovermässan inleddes den 1 april med invigning av den Svenska Paviljongen där bland annat Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Sveriges statsminister Stefan Löfven medverkade. Svenska Mässan ansvarade tillsammans med Automation Region och tio andra utställande företag för den svenska automationsmontern – Digimania.
I paviljongen, med fokus på svensk innovationskraft skapades förutsättningar för samverkan mellan startups, storbolag – som exempelvis ABB, och akademin. Svenska Mässan fördjupar dessutom sitt samarbete med både Deutsche Messe och Hannover Messe.
Uppmärksamheten runt Sverige som industri- och innovationsnation har varit stor internationellt, och montern skapade en plattform och nav för svenska företag, nätverk, myndigheter som vill umgås och bygga nätverk.
– Svenska Mässans uppdrag är att främja det svenska näringslivet och det är naturligt för oss att vara på plats här i Hannover. Vi har stärkt vårt partnerskap med både Deutsche Messe och Hannover Messe, och vi kommer framöver att samverka tätare inom vissa områden. Hannover Messe deltar med en paviljong på Scanautomatic 2020. Vi ser en stor potential i att fortsätta vår satsning på Hannover Messe med fler aktörer 2020, säger Peter Scott, Vice President på Svenska Mässan.
Flera internationella delegationer från bland annat Indonesien, Indien, Danmark, Tyskland och Frankrike har varit på plats i paviljongen, där det dessutom arrangerats föreläsningar, teknikpitcher och flera informella möten. Montern har besökts av bland andra Matilda Ernkrans, Minister för Högre Utbildning och Forskning, Handelsminister Ann Linde, flera statsråd och Johan Söderström, VD ABB.
– Vi hade ett bra samtal med Matilda Ernkrans om hur vi tillsammans kan öka teknikintresset hos unga, med särskilt fokus på tjejer, säger Catarina Berglund, processledare på Automation Region. Ett viktigt syfte med mötet var även att diskutera möjligheterna för Mälardalens högskola att bli ett universitet.
Bild: Svenska Mässan