Nyheter

Schneider Electric presenterar världens första öppna tvärindustriella digitala ekosystem

Idag inleds sista dagen på världens största industrimässa i Hannover, Tyskland, i år med Sverige som partnerland. På plats har Schneider Electric lanserat helt nya lösningar för den uppkopplade industrin – bland annat ”Schneider Electric Exchange” – världens första öppna och tvärindustriella digitala ekosystem.
2020 kommer det enligt Gartner att finnas 20 miljarder uppkopplade enheter i världen, och IoT inom industrin förväntas bidra med 14 triljoner dollar till den globala ekonomin till 2030. Temat för årets industrimässa i Hannover är “Integrated Industry – Industrial Intelligence”. På mässan har Schneider Electric lanserat och visat flera nya digitala produkter, lösningar och tjänster.
Schneider Electric Exchange – nytt öppet ekosystem för industrin
Den största nyheten är ”Schneider Electric Exchange” – världens första öppna och tvärindustriella digitala ekosystem. Den molnbaserade plattformen hjälper beslutsfattare och verksamhetschefer inom industrin att digitalisera sina verksamheter snabbt och kostnadseffektivt och minskar klimatpåverkan. Användarna kan enkelt samarbeta, dela insikter och designlösningar samt hantera och leda olika projekt i realtid i molnet. Schneider Electric Exchange hjälper även användarna att genom bland annat dataanalys och API:er nå annars svårnådda kundgrupper på nya marknader, samt att snabbt skala upp lösningar och snabbare få ut dem till marknaden.
Lösningen bygger på Schneider Electrics öppna IoT-plattform och systemarkitktur EcoStruxure™. EcoStruxure används i dag av över 500 000 verksamheter och koplar samman över två miljoner enheter.
– För att maximera avkastningen och möta en teknikutveckling som går allt snabbare behöver industrin öppna, flexibla och innovativa plattformar för att dela idéer och låsa upp nya marknader. Därför lanserar vi Schneider Electric Exchange. Vi lanserar också flera nya produkter, kopplade till vår IoT-plattform EcoStruxure, som hjälper verksamhetschefer i många olika industrisektorer att digitalisera sina maskiner och processer, säger Thomas Träger, vd för Schneider Electric i Sverige från Hannovermässan.
Ny lösning för maskinbyggare – Modicon M262
EcoStruxure för maskinbyggare ger maskinbyggare realtidskontroll och analyser vilket hjälper dem att effektivisera maskinerna genom hela deras livscykel. På mässan i Hannover presenterar Schneider Electric en ny lösning för maskinbyggare: Modicon M262,ett nytt styrsystem, PLC, med inbäddad molnanslutning, krypterade kommunikationsprotokoll och upp till fem separata Ethernet-nätverk för hög prestanda i krävande miljöer. Modicon M262 visar 30 procent högre prestanda för ”motion control” och fyra gånger snabbare CPU jämfört med marknaden.
Sju nya EcoStruxure-appar hjälper företag att snabba på sin digitalisering
På mässan lanserar Schneider Electric även sju nya EcoStruxure-appar och tjänster för industrin, smarta byggnader, datacenter och elnät. Apparna säkerställer enkel och kostnadseffektiv integration av IoT. De ger verksamhetschefer realtidsinformation och insikter från IoT-uppkopplade produkter och gör det möjligt att styra och övervaka verksamheten på distans via molnet.
Bild: Schneider Electric