Nyheter

Nu invigs Östergötlands första tankstation för flytande gas

Torsdagen den 11 april bjuder EU-projektet GREAT tillsammans med FordonsGas in till invigningen av den nya tankstationen för flytande gas (LNG/LBG) i Mjölby – den första i Östergötland och FordonsGas femte för flytande gas, finansierad med stöd från Europeiska unionens fond för ett sammanlänkat Europa.
Stationen är del i satsningen på flytande gas i Sverige och fyller en lucka på E4:an mellan Jönköping och Stockholm. FordonsGas, landets ledande aktör inom biogas för fordonsdrift, byggde sin första station för flytande biogas redan 2010. Tankstationerna för flytande biogas möjliggör tunga transporter över långa sträckor – något som tidigare bara varit möjligt med diesel. Detta är en av de viktiga satsningar som ger möjlighet att möta Sveriges mål om 70% minskning av växthusgasutsläppen från inrikes transporter till 2030.
På plats till invigningen finns lastbilar som drivs på flytande gas från tre stora fordonstillverkare – Volvo, Scania och Iveco. Dessutom finns representanter för såväl lokala åkare som transportköpare.
När: 11 april 2019, kl 11:30 – 13:00
Var: FordonsGas, Brahegatan, Mjölby
Om GREAT
GREAT är ett EU-projekt för att minska koldioxidutsläppen från vägtransportsektorn. I ett samarbete mellan privata och offentliga aktörer möter vi en av våra största klimatutmaningar. GREAT bygger 70 snabbladdare och tre tankstationer för LNG/LBG mellan Hamburg och Oslo/Stockholm. Resultatet blir en tillförlitlig infrastruktur för alternativa drivmedel och nya möjligheter för hållbara transporter längs korridoren. GREAT arbetar också aktivt för att påverka attityder och öka användningen av mer hållbara drivmedel.
Läs mer på www.great-region.org
Om FordonsGas Sverige AB
FordonsGas med säte i Göteborg är en av landets största aktörer inom gasenergi. Företaget är en del av Air Liquide Group och vill genom sitt växande nätverk av mer än 40 energistationer öka såväl andelen biogasdrivna resor som transporter. FordonsGas är via dotterbolaget Lidköpings biogas Sveriges enda tillverkare av flytande biogas (LBG).
Läs mer på www.fordonsgas.se
Bild: FordonsGas