Nyheter

Parker Hannifin startar nytt koncept – Mobile Technology Center

För att ge ännu bättre service till den svenska mobilmarknaden introducerar Parker Hannifin ett nytt koncept – Mobile Technology Centers. Ett Mobile Technology Center är inriktat på konstruktion och byggnation av Parkers mobila riktningsventiler och styrsystemet IQAN. Raden av applikationer är lång, allt från mindre skogsmaskiner till lastbilspåbyggnader för olika verksamheter.
I Sverige finns från början två Parker-distributörer som är Mobile Technology Centers; Hydraulkompaniet i Umeå och Alftaprodukter i Alfta. De kan serva Parkers mindre och mellanstora kunder med kompletta system med hydraulventiler och -cylindrar samt tillhörande komponenter som elektroniska styrsystem, slangar, kopplingar och filter. Med detta koncept säkerställer man hög produktivitet och funktionalitet men även hög tillgänglighet hos sina kunder. Båda företagen har lång och gedigen kunskap inom hydraulik med inriktning på mobila applikationer och system.
– Med Parkers heltäckande program med mobilhydraulik och styrsystem och vår egen erfarenhet om vad som är viktigt för att våra kunder skall lyckas är jag övertygad om att vi kommer att uppfattas som en pålitlig partner. I kombination med Parkers breda sortiment och våra egenutvecklade produkter och tekniska lösningar kan vi erbjuda kunderna en bra helhetslösning gällande totalekonomi, funktionssäkerhet och prestanda, säger Niklas Anens på Hydraulkompaniet.
Stefan Hedlund på Alftaprodukter fyller på med:
– Den kunskap vi skaffat oss genom åren gör att vi snabbt kan svara på kundernas förfrågningar och vi kan leverera såväl komponenter som system på kort tid.
Utöver systemkonstruktion och byggnation har båda företagen även lager och butik, där man tillhandahåller produkter. Det finns också möjlighet att beställa i nätbutik och få varorna skickade. Bland annat säljer man slangar och kopplingar, filter för bränsle, olja och luft samt naturligtvis Parkers pumpar, riktningsventiler och styrsystem. På en lastbilspåbyggnad finns ofta pneumatik, där passar Parkers cylindrar och ventiler bra då de är anpassade för tuffa miljöer som låga temperaturer.
Dessutom har både Hydraulkompaniet och Alftaprodukter verkstäder som ger olika typer av service, exempel på detta är slangmontage och reparationer.
–Med detta nya koncept och det stöd vi får från Parker känner vi oss stärkta att ta emot ännu fler kunder, avslutar Stefan Hedlund.