Nyheter

Moderaterna vill bygga ut kärnkraften i energiöverenskommelsen med regeringen

Moderaterna vill förhandla om målet i den energiöverenskommelse som partiet har med regeringen C, och KD. Målet måste vara ett hundra procent fossilfritt elsystem – där kärnkraft ingår och byggs ut . Detta skriver ledande moderater idag på DI Debatt.

– Det finns dubbla signaler i energiöverenskommelsen. Både att det ska vara 100 procent förnybart, men också att det inte ska finnas ett stoppdatum för kärnkraften. Det krävs en politisk signal som uttrycker stöd för svensk kärnkraft, säger moderatledaren Ulf Kristersson till TT.
Moderaterna hänvisar till att FN:s klimatpanel har pekat ut kärnkraft som en viktig del i att klara klimatmålen och menar att kärnkraften i världen måste öka med mellan 90 och 200 procent.