Nyheter

ABB visar framtidens fabrik för tyska förbundskanslern och Sveriges statsminister

Förbundskansler Angela Merkel och den svenska statsministern Stefan Löfven fick en inblick i framtidens fabrik av ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer.
ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer förklarade hur en produktionscell kommer att fungera i framtidens fabrik, där robotar kommer att samarbeta med människor. De visades hur den ikoniska, tvåarmade roboten YuMi® tillsammans med den enarmad YuMi® satte ihop armbandsur individuellt med oöverträffad precision, med hjälp av det revolutionerande mångsidiga transportsystemet från ABB:s nybildade affärsområde Robotics & Discrete Automation. Förbundskansler Angela Merkel och Sveriges statsminister Stefan Löfven visade stort intresse för framtidens fabrik.
– Framtidens produktion kommer att bli smartare, flexiblare och närmare kunden, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer. Vi sammanför elektrifiering, automation, robotik och digitalisering för att skapa morgondagens lösningar. Redan idag är ABB en unik kombination av människa och maskin med sina robot- och automationslösningar som öppnar upp nya möjligheter.
På årets Hannovermässa visar ABB hur allt mer smart digital teknik går samman för att omvandla vårt sätt att skapa energi, producera, arbeta, leva och transportera oss. Som det officiella partnerlandet till Hannovermässan 2019, världens viktigaste industrimässa, är Sverige i fokus och ABB -etablerat 1988 från sammanslagningen av svenska ASEA och schweiziska BBC – ser också med stolthet på sitt svenska arv.
Bild: ABB